Welkom bij oldtimerrestauratie.com

Het restaureren van oldtimers is onze passie. We doen dat niet om ons brood mee te verdienen. Tijd speelt een ondergeschikte rol. We kunnen dan ook alle aandacht en tijd geven aan problemen en hun oplossing. We restaureren onze eigen auto's en helpen anderen dit ook te doen. Het is onze doelstelling kennis over restauratie te vergaren, samen te brengen en belangeloos met anderen te delen. Dit is ook een uitgangspunt bij deze website. Steeds als we een onderwerp tegenkomen dat de moeite waard is, maken we er een verhaal van en publiceren we het op de website. Het gaat daarbij om informatie die je niet gauw op internet terug vindt. Een ieder kan een verhaal aanleveren. Als dit gepubliceerd  wordt, vermelden we de bron.

  

 

Nieuwe mogelijkheden op de website

Zoals u ziet is de website in een nieuw jasje gestoken. Ook zijn er een paar dingen aangepast. Nu is het makkelijker om een artikel in te zenden. Ook is er een forum-mogelijkheid toegevoegd. Als er bepaalde hoofdonderdelen toegevoegd moeten worden horen we het graag. We wensen u heel veel plezier op onze website.

 

 

Teksten op de website

Tijdens het restaureren en werken met oldtimers kom je regelmatig problemen tegen waarvan je zegt: hoe los ik dat nu weer op? Veelal is de oplossing heel simpel, als je het maar weet. Iedere keer als wij tegen iets aparts aanlopen of een onderwerp tegenkomen dat de moeite waard is om over uit te wijden, maken we een verhaal en plaatsten we dit op de website. In dit verband wordt het ook gewaardeerd als iemand een aardig verhaal of een goede tip heeft deze even via een mailtje naar ons opstuurt zodat we het kunnen plaatsten.

We nodigen je uit om door de website heen te bladeren en de verhalen te lezen. Ik ben ervan overtuigd dat je iets tegenkomt waar je plezier van kunt hebben.

 

motor artikel

 

Adres

Op deze website hebben wij bewust geen adres geplaatst aangezien wij niet willen dat een ieder zonder afspraak langs komt. Wij zijn lang niet altijd aanwezig. Stuur een mail voor informatie (contact) of bel even op (06-22229906). Als nodig geven we dan de adresgegevens.

 

 

Zuiger-veren in SU-carburateurs

Zuiger-veren (piston spring)

Een zuiger-veer, gecombineerd met het gewicht van de aluminium zuiger levert de noodzakelijke neerwaartse kracht om een constant drukverlies (depressie) in de venturi van de carburateur te veroorzaken. Het type veer wordt aangegeven met een kleurcodering. De verf verdwijnt in de loop van de tijd en is daarmee vaak onherkenbaar.
De veren onderscheiden zich door de indrukdiepte onder belasting. In onderstaande lijst wordt de veerbelasting gegeven en de bijbehorende veerhoogte.

Kleur codering belasting veer (g) hoogte veer (mm)
Blauw 70,9 66,7
Rood 127,6 66,7
Geel 226,8 69,8
Groen 340,2 76,2
Rood & groen 318,9 98,4

Het is heel moeilijk om veren visueel uit elkaar te houden aangezien veren met een zelfde karakteristiek een verschillende vrije lengte kan hebben, verschillen in de draaddiameter en verschillen in het aantal windingen. Als de veer wat ouder wordt kan de indrukking bij dezelfde belasting groter worden.

Om een veer te identificeren en te controleren is een eenvoudige test met gewichtjes mogelijk. Plaats hiertoe de veer in een glazen of kunststof buis (doorzichtig) en legt het vereiste gewicht boven op de veer. De veerhoogte kan nu eenvoudig gemeten worden. Als de veer te lang is moet deze vervangen worden. Als deze niet meer dan 10 mm tekort is kan hij worden uitgerekt om binnen de specificatie te komen. Het is handig om daarna de veer met een likje verf de goede kleurcodering aan te brengen.