Welkom bij de vereniging Old Timers Oirschot (OTO)

Vereniging Old Timers Oirschot

Oirschot is vooral bekend om haar historische gebouwen. Minder bekend is dat er ook veel liefhebbers van historische automobielen wonen. In 1997 hebben deze liefhebbers een officiële vereniging van oldtimers opgericht: Old Timers Oirschot (OTO).

Onze club bestaat uit ongeveer 145 leden met in hun bezit circa 250 oldtimers. Doordat we geen merkgebonden club zijn is de diversiteit van oldtimers zeer groot. Met z’n allen maken we gezellige ritten en gaan we naar technische avonden.

Activiteiten

Ieder jaar organiseren leden leuke clubactiviteiten, waaronder gezelligheidsritten, lezingen in de avond, lokale evenementen en een weekendje weg. Een bekende activiteit in het dorp is in het 2e weekend van september: Oirschot Mobiel. Een statische oldtimershow op de markt in Oirschot.

Er worden vier avondbijeenkomsten per jaar georganiseerd. Deze avonden beginnen meestal met een vergadering over clubzaken, gevolgd door een lezing of diapresentatie. De avondbijeenkomsten vinden altijd plaats op een doordeweekse avond in het ’t Zand aan de Bestseweg 52 in Oirschot. Vanaf dit adres starten ook (bijna) alle ritten.

Bekijk alle club activiteiten in onze agenda.

Clubblad

Clubinfo

Er bestaan veel oldtimerverenigingen in Nederland. Sommige zijn merkenclubs, ander specialiseren zich in een bepaalde bouwperiode van voertuigen of in het land van herkomst. De vereniging Old Timers Oirschot kent dergelijke beperkingen niet: iedereen die in Oirschot of in een aangrenzende gemeente woont en een auto bezit die 25 jaar of ouder is kan lid worden.

Oldtimerliefhebbers delen niet alleen dezelfde interesse maar kampen ook vaak met dezelfde problemen. Bijvoorbeeld: hoe kom ik aan stalling, waar kan ik onderdelen vinden, hoe zit deze motor in elkaar en wie kan reparaties verrichten? Het is plezierig om hierover in een plaatselijke club te kunnen praten en hulp te vinden. Een plaatselijk clubverband is echter ook ideaal om gezellige ritjes te maken of evenementen op te luisteren.