Welkom bij oldtimerrestauratie.com

Het restaureren van oldtimers is onze passie. We doen dat niet om ons brood mee te verdienen. Tijd speelt een ondergeschikte rol. We kunnen dan ook alle aandacht en tijd geven aan problemen en hun oplossing. We restaureren onze eigen auto's en helpen anderen dit ook te doen. Het is onze doelstelling kennis over restauratie te vergaren, samen te brengen en belangeloos met anderen te delen. Dit is ook een uitgangspunt bij deze website. Steeds als we een onderwerp tegenkomen dat de moeite waard is, maken we er een verhaal van en publiceren we het op de website. Het gaat daarbij om informatie die je niet gauw op internet terug vindt. Een ieder kan een verhaal aanleveren. Als dit gepubliceerd  wordt, vermelden we de bron.

  

 

Nieuwe mogelijkheden op de website

Zoals u ziet is de website in een nieuw jasje gestoken. Ook zijn er een paar dingen aangepast. Nu is het makkelijker om een artikel in te zenden. Ook is er een forum-mogelijkheid toegevoegd. Als er bepaalde hoofdonderdelen toegevoegd moeten worden horen we het graag. We wensen u heel veel plezier op onze website.

 

 

Teksten op de website

Tijdens het restaureren en werken met oldtimers kom je regelmatig problemen tegen waarvan je zegt: hoe los ik dat nu weer op? Veelal is de oplossing heel simpel, als je het maar weet. Iedere keer als wij tegen iets aparts aanlopen of een onderwerp tegenkomen dat de moeite waard is om over uit te wijden, maken we een verhaal en plaatsten we dit op de website. In dit verband wordt het ook gewaardeerd als iemand een aardig verhaal of een goede tip heeft deze even via een mailtje naar ons opstuurt zodat we het kunnen plaatsten.

We nodigen je uit om door de website heen te bladeren en de verhalen te lezen. Ik ben ervan overtuigd dat je iets tegenkomt waar je plezier van kunt hebben.

 

motor artikel

 

Adres

Op deze website hebben wij bewust geen adres geplaatst aangezien wij niet willen dat een ieder zonder afspraak langs komt. Wij zijn lang niet altijd aanwezig. Stuur een mail voor informatie (contact) of bel even op (06-22229906). Als nodig geven we dan de adresgegevens.

 

Met eenvoudige middelen de ontsteking stellen, hoe doe je dat?

Normaal gesproken wordt de ontsteking gesteld met een timing lamp die met een draaiende motor precies op het moment dat de eerste cilinder een vonk geeft een lichtsignaal geeft. Door dit lichtsignaal bij het referentiepunt te houden (op het vliegwiel of zo) zie je of de ontsteking goed staat. Niet iedereen heeft zo'n lamp. Een andere methode is de verdelerkap los te nemen en te kijken wanneer de ontstekingspuntjes los komen als het merkpunt in de goede positie staat. Daarbij moet je met de hand de motor (in de goede draairichting) draaien. Een echte oldtimer heeft trouwens een zwengel waarmee je kunt draaien. Het moment van loskomen is niet altijd duidelijk te zien. Je kunt eenvoudig een hulpje maken door een lampje te nemen en één draad aan de pluspool van de accu te verbinden en het andere draadje de verbinden met het draadje dat naar de bobine gaat. Normaal brand dan het lampje. Als de puntjes loskomen gaat het lampje uit. De vonk komt op het moment dat het lampje uit gaat. De positie van de merktekens (op de krukaspoulie of zo) moet dan ook staan zoals in de handboeken opgegeven. Opmerking: let op dat de motor in de goede richting wordt gedraaid!

Deze methode is een statische afstelling en zegt nog niets over het gedrag van de voorontsteking bij draaiende motor. Het revolutionaire ontwerp voor het lampje wordt in de foto getoond.